Vintage Bazaar.hu

Nincs ajtód? Csinálj egyet!

Nem volt, eddig nem volt ajtónk a házon belül, sehol, kivéve a fürdőszobán. Jöttek hozzánk barátok is erősen csodálkoztak, “hogy ez így hogy?”, de szerintünk segített a srácainknak megszokni az új házat, otthont. Persze ez már csak a filozófia része volt a tény mögé, hogy 1 évig nem volt ajtónk! Az igazság az, hogy a ház vételekor már nem volt meg az ajtó az egyik szobához, a másikhoz pedig a padláson törött üvegekkel találtuk meg.  Kértünk épületasztalostól ajtószárnyra ajánlatot, de a magas ára miatt, nem találtunk rá alkalmat, hogy nyélbe is üssük a gyerekszobához ezt a projektet. Már nem bánjuk.

Így nálunk 2014 az ajtók éve, na jó meg a húsé:)!

Gyerekszoba ajtó nélkül és Danival:

 

IMG_5723

Nagyon tetszettek a deszkás tolóajtós megoldások. Nem nyílnak be a térbe, egyszerűek, letisztultak. Legyen nekünk is olyan! Korábban kétszárnyú ajtó volt itt, ezért mi is kétszárnyú ajtót képzeltünk el.

Hozzávalók:

10 cm széles gyalult deszka (2 cm vastag és 4 méteres szálakban kapható Zatikban), csavarok, görgők és sín és egy erős, munka közben fütyürésző férfiember, aki nálunk a férj, azaz a Gabi. A kétszárnyú ajtó teljes költsége: 40.000 Ft volt (görgők, sínek, csavarok a Szögker-től).

A deszkákat méretre vágjuk,  alul felül keresztdeszkákkal csavarokkal ajtószárnyat készítünk, akár egy régi fészerajtót.

IMG_5730

IMG_5747

 

Ezek a sínek, amikhez speciális görgőket kell venni, amit be kell fúrni a fába.

 

IMG_5755

Tolóajtó görgő.

Tolóajtó görgő

A görgő becsavarozásához elő kell fúrni a helyet.

tolóajtó előfúrása

A görgő becsavarozása.

IMG_5759

Kompromisszumos megoldásként az egyik fele lett fehérre festve a másik maradt natúran. Az ajtószárnyak direkt nem egyformák, mert a gyerekszobában a szekrénytől így fér el jobban.

Végeredmény a mi köteles mániánkkal:

tolóajtó

IMG_5999

IMG_6000

IMG_6007

tolóajtó

Kövessetek minket továbbra is!

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!