Vintage Bazaar.hu

Indigó a jó barát

A számítógépek megjelenése erősen kiszorította a napi szintű jelenlétét az indigónak. Írógéppel másodpéldányok még ezzel a segédeszközzel készültek javarészt az irodákban.  Mostanra már kuriózumnak számít, hát még a családi háztartásokban. Mi vettünk egy 50 darabos csomagot 4.000 Ft-ért (kisebb kiszerelés nincs), de azt hiszem ezzel életünk végéig kihúzhatjuk a bevásárló listáról az indigót! Kalocsai hímzésmintát indigóval rajzoltam át textilszatyorra és egy-egy részletét kihímeztem. Az Évi műhelyénél olvastam, hogy a pecsétnyomó tinta 60 fokig bírja a mosást, kíváncsi lettem, hogy az indigó vajon rendelkezik e ezzel a tulajdonsággal?! A hímzés után betettem 40 fokra és a válasz: IGEN! – bírja a mosást. Lehet így mintázni textilt, igaz hogy csak kék színnel, de szerintem így is nagyon helyes dolgokat lehet készíteni. A hímzés alá pont emiatt nem jó, mert ott az a lényeg, hogy a tinta ne látszódjon, de nekem befejezetlenül és “látszó” módon is tetszik. Nektek?

 

IMG_3327

IMG_3325

IMG_3330

Laposöltés

 IMG_3352

IMG_3338

Láncöltés

IMG_3357

IMG_3358

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. VintageBazaar.hu says:

    Nem próbáltam! De én úgy tudom, hogy ecet inkább rögzíti a színt, mint eltünteti! Házi mosószeres vízben mosógépben mostam!

  2. diamia8 says:

    Szia, Ha ecetes vízzel mosod ki utána, akkor nem tűnik el? Mert amikor régen hímeztem, akkor azzal kellett kimosni a jelölést és nagyon hasonlónak látszik…
    Üdv.:
    Dia


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!