Vintage Bazaar.hu

Célpont: konyhaszekrény

Volt aki azt mondta nekünk, hogy költözés után 5 év kell ahhoz, hogy úgy minden a helyére kerüljön. Elsőre nagyon ijesztő szám, és hallatán mosolyogtam is belül, hogy “de nem nekünk…!”, most hogy a második évet zárjuk, már abszolút elképzelhetőnek tartom ezt. Sok mindent nem lehet halogatni, mert élhetetlen a lakás, például a helyiségek alapvető funkciójának a kialakítását, azon belül is a konyha és a fürdőszoba használhatóvá tételét, a többi várhat. Csodálkozva nézem, amikor valaki konyhabútorra 2-300 ezret elkölt, brrrr. A fönt is lent is jobbra is és balra is egyforma frontokból álló bútorcsalád nem a mi világunk. Én különösen nem szeretem a falra szerelhető felső szekrényeket. Viszonylag magas vagyok, ahhoz hogy ne zavarjon a munkapultnál túl magasra kellene tenni, ami bután nézne ki, meg a falakat sem szeretem ily módon megterhelni (majd kezeltetem…:) A munkapult így is nálunk 98 cm magasan van és nagyon szeretem! Nem görnyedek, nem olyan, mintha beugrottam volna az oviba krumplit pucolni… Mi “egyetlenegydarab” szekrényben tároljuk az edényeket, tányérokat, poharakat, tálcákat sőt a gofrisütőt is.

A konyha így nézett ki, amikor átvettük a kulcsokat. Ezen a képen bal oldalon látható az állószekrény, amit a ház előző tulajdonosa itt hagyott és ez lett a konyhaszekrényünk. Emellett van egy pult alá betolt kredenc aljunk, amit szintén felújítottunk, de ezt kamrának használjuk.

ház 004

Aki bútort szeretne felújítani, az nem hobbiboltba megy festékért. Mi sem így tettünk. A hobbiboltokban kis mennyiségek nagyon drágán érhetőek el és nem bútorfelújításra specializálódtak- gondolhatja a földi halandó, ahogyan mi is. Mióta megismertük a Pentart termékek sokszínűségét – és tényleg mindenféle festékük van -, azóta ezzel a termékcsaláddal kivételt teszünk, ezért érdemes már bemenni a kreatív üzletekbe. A konyhaszekrényünk oldalát fehérre festettük akril festékkel, a széleit és ajtajait krétatábla festékkel feketére és a belsejét pedig felfrissítettük Pentart country kék akril festékével, amit Pentart matt lakkjával tettünk  takaríthatóvá. A Gabi fúrt még a hátára lyukat, hogy szellőzni tudjon a szekrény. Az ajtók pedig kötélfogantyút kaptak.

20141101_152058

20141101_152706

20141101_154433

20141101_154404

és a helyén (a kép korábbi, a végleges befejezés előtti):

2H0_3079

Követni itt tudtok minket!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!