Vintage Bazaar.hu

Filléres házi szépülés

Az igazat megvallva a fürdőszoba szekrény nem roskad nálunk a női krémektől, kozmetikumoktól, de még a sminkcuccoktól sem. Nem úgy szocializálódtam, azt hiszem.

Megosztom veletek, hogy miket használok szépítő szerek szintjén, de főleg a konyhában találhatóak.

Ezen a képen össze is van foglalva. Lássuk mik ezek. Mivel agyagozom, ezért heti szinten tönkölybúzadara és méz keverékéből “rögtönhasználatos” radírt készítek. Ezt arcra, nyakra, kézre, könyökre, de az egész testre is kiváló. Ha rajta hagyjuk az arcunkon egy kicsit (pár perc), akkor lemosása után olyan selymes lesz a bőrünk, hogy magunk sem hisszük, hogy ezek mi vagyunk….  A többi napon vizes vattával mosom le az arcom. A mellette lévő sárga folyadék, olaj, hidegen sajtolt búzacsíra olaj (1300 Ft a bioboltban, 2 dl). Ezzel az arcomat, kezemet, dekoltázsomat szoktam kenni napi szinten és hetente kétszer kb. testápolóként használom fürdés után még vizesen.

20141230_103023

Ami sok embert meglep, bár engem meg ez lep meg, hogy házi szappannal mosok hajat és utána ecetes vízzel öblítem. Mivel göndör a hajam, ezért én csak akkor fésülködök, amikor hajat mosok, így három naponta meg kell mossam.  Természetesen ugyanezzel a házi szappannal fürdök is. Ennyi tömören!:)

20141230_104227

Még egy tipp: a kellemetlen testszag ellen tényleg hihetetlen zseniális a szódabikarbóna, már 3 éve ezt használom. Belecsippentesz és már be is dörzsölheted magad.

Mindenkinek jó készülődést az utsó napra és Boldog 2015-ös évet!

Követni itt tudtok minket!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. VintageBazaar.hu says:

    Szia! Van, amikor nem hígítom az ecetet egyáltalán. Én mindig kiöblítem szappan után, de nekem jót tesz, ha marad benne egy kis olajosság, mert egyébként nagyon sprőd lenne. A szódabikarbónát szárazon használom!

  2. Kata Molnár says:

    Szia Judit! Az ecetet milyen arányban használod? Langyos vizet használsz öblítéshez? Tegnap mostam hajat szappanal (direket hajszappan mert van benne ricinus, hogy jobb legyen a habzása – ezt mondták nekem mikor vettem) de nem olyan jó a tapintása, érezni, hogy maradt még benne anyag. Biztosan az öblítés hiányzik neki, mert egyébként nem olyan rossz azért. A szódabikarbónát benedvesíted mielőtt felkened?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!