Palóc csemege: Hibány

A hétvégén Terényben Marika néni sütött a kertünkben lévő sparheltben hibányt. Nem egy könnyed étel, mi annyira jól laktunk vele, hogy nem is ebédeltünk. Frissen isteni. Az elkészítéshez kelt tésztát kell készíteni és töpörtyű kell még hozzá.

A recept 3 tepsi hibány készítéséhez:

1 kg liszt

élesztő

1 liter tej

étolaj

2 tojás sárgája

pici só

töpörtyű

Marika néni az élesztő felfuttatásához a langyos tejbe a cukron kívül még egy kicsi lisztet is tesz, hogy kovászt kapjon.

Ha megkelt a tészta, akkor ki kell nyújtani, megszórni a tepertővel, feltekerni és a tepsiben még újra várni, hogy megkeljen, majd mehet be a sparheltbe.

Bármilyen töltelékkel elkészíthető, de a hibány töpörtyűvel töltött.

 

 

 

 

Tovább a blogra »