Sült zöldségekből sűrű, krémlevest készítettem és a zöldségek pucolása közben felhalmozódott héjak láttán szerettem volna megtudni, hogy a zöldség héjak milyen festőszíneket produkálnak.
Sorrendben: cékla, batáta, dió, sárgarépa, zeller, sütőtök. 2 dl vízbe külön-külön feltettem egy adag héjat főni, aztán poharakba öntöttem.
Merített papírt mártottam bele a pohárba a színpróbához.
Sárgarépa, sütőtök, batáta, zeller, cékla, dió.
Az eredmény teljes száradás után. A cékla és dió héja adott színt a papírnak, a többi zöldség héja csak nagyon-nagyon halvány sárgára színezte, ami jelentéktelennek is mondható.
Íme a sűrű, krémleves, aminek “köszönhetem”, hogy ezzel a festékpróbálgatással töltöttem el 1 órát! Ti ne tegyétek!:) A leves viszont isteni!
Kommentek